Со мало бебе и куче живеат во дом на тркала

Едно австралиско семејство реши, барем привремено, да заврши со конвенционалниот начин на живот и да живее патувајќи.

Крис и Ваида од Австралија живеат во автобус заено со нивното бебе Оливер и со кучето Борис, а на Инстаграм секојдневно споделуваат фотографии како сега изгледа животот во нивниот дом на тркала.

Прочитајте и: Светот се менува – дигиталните номади ќе можат да живеат и работат од станови на брод

Се започнало кога решиле да реновираат стар училишен автобус кој што е голем и со тоа им овозможува многу простор за секојдневно живеење.

Погледнете како изгледа тоа:

Сподели