Со Маријана во „Забавникот на Тера“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во оваа емисија „Тера Забавник“ наша гостинка е Маријана. Таа има 11 години и учи во основното училиште „Тодор Ангелевски“ во Битола.

Две години се занимава со Нинџицу и Бразилска џиуџицу во „Нинџицу клубот“-Битола. Вели дека желбата ја добила од нејзиниот брат, кој исто така се занимава со овој спорт.

Учествувала на многу натпревари и досега освоила 10 златни медали и еден сребрен.

Се натпреварувала на балкански натпреар во Бугарија и во Србија, а на домашен терен во Охрид и Скопје.

 

Share.