Со Медодија Илиевски советник од СДСМ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денешното Актуел интервју е со Методија Илиевски советник од СДСМ. Со него зборувам за тоа што значи наградата на Битолски весник за млад политичар.

Ова му е втор мандат во советот на општина Битола, сега и координатор на советничката група, сега во позиција како власт, кога се напаѓани со критики од тамошната опозиција и обврската да ги водат политиките како владеачко мнозинство. Прашуваме и за тоа дали им беше полесно кога критикуваа?

Во интервјуто зборуваме и за проектите кои ги работи општината, а кои поминаа на седниците на Советот.

Прашуваме и за чекорите кои ги презедоа или ги преземаат во битката со загадувањето.

 

 

Share.