Со Николче Терзиевски, во Два пати исто, но сепак различно

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Неговата кариера започнува во втората половина на седумдесетите години како почетник дискофил во Радио Битола.

За музичките правци кои се појавувале ( регето, рап музиката, диско музиката, панкот ) вели дека биле предизвик за него тогаш да трага по неа, да купува плочи, касети.

Ја има првата рап плоча официјално издадена во светот.  Ја набавил од Канада 1979 година.

Вели дека Радио Битола му даде можност практично да ги истакне нештата во кои што бил вљубен и ги поседувал, а тоа пак му даде можност и да се покаже на дисџокејската сцена.

 

Share.