Со фолклорно дефиле почнаа „Илинденските денови“ во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Традиционално со фолклорно дефиле низ Широк сокак започна 48 издание на Републичкиот фестивал на народни песни и игри „Илинденски денови“. Организатор и домаќин на манифестацијата е Центарот за култура-Битола, од каде што најавуваат богата културно уметничка програма.

Свеченото отворање на фестивалот е од 20 часот на Ракометното игралиште, а подоцна ќе се одржи и вокално инструментална вечер „Ехо на дамарите“.

 

Share.