Со Фујата за дискотеката „Орфеј“ и забавата во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во емисијата „Два пати исто, но сепак различно“, разговараме со Љупчо Дојчиновски-Фујата.

Темата на интервјуто е музиката од тоа вереме, но и  некогашната дискотека „Орфеј“ во Битола која била отворена некаде во далечната 1972 година.

Тој како ДиЏеј работел во неа во 1976-77 година. Како се забавувале и како успевале да соберат по 600 гости во просторот во кој беше дискотеката повеќе од разговорот во продолжение.

 

Share.