Со љубов и трпение до успешен тренинг на вашето куче

Кучињата се многу добри во читање на говорот на телото и нема да одговорат добро на тренингот ако сте напнати или лути.

Бидете пријател со вашето куче

На кучињата им треба љубов и приврзаност за да напредуваат. Бидете сигурни дека тие поминуваат доволно време дома заедно со вас и вашето семејство. Дајте им внимание, мали награди за добро однесување и играјте игри со нив.

Бидете многу трпеливи со нив

Може да ви биде голем предизвик да останете смирени кога вашето куче е многу енергично, не сака да ве послуша и не прифаќа нова техника за обука, но со малку благодет и трпеливост, поголема е веројатноста да продолжи да се обидува и да го постигни степенот на дресирање кое ви е неопходно.

Ако се чувствувате фрустрирани поради тоа, одморете се од обуката и размислете дали можеби ако се консултирате со вашиот ветеринар или локален професионалец за обука на кучиња тоа би ви помогнало во постигнување на саканите резултати.

Сподели