Србија утре воведува контрамерки за увоз на македонски производи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Србија утре воведува контрамерки за увоз на македонски производи, како реципроцитет за мерките што Македонија ги воведе со новиот правилник за увоз на брашно, кои српските производители сметаат дека го отежнуваат извозот.

-Не можеме веќе да чекаме. Освен купување на време, од нивна страна не видовме никаква подготвеност за решавање на проблемот, изјави српскиот министер за трговија Расим Љаиќ, за весникот Данас.

Тој во изјавата потсетува дека бил подготвен во петокот на 2 март да додје во Скопје, исто така и влера, за да разговара со претставниците на македонските власти за решавање на овој спор, поради, како што рече, нецаринските бариери за увоз на брашно во Македонија.

Тој истакнува дека нема да дојде во Скопје се додека не добие конкретен предлог за кој може да се разговара.

novatv.mk

Share.