Стотици откажани летови поради снежно невреме во САД

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Илјадници патници се блокирани на аеродроми затоа што нивните авионски летови се откажани поради снежно невреме во некои делови на САД.

Авијациските власти денеска соопштија дека се откажани 550 летови на меѓународниот аеродром О’Хер и околу 230 летови на аеродромот „Мидвеј“ во Чикаго.

Откажани се и повеќе од 100 летови на меѓународниот аеродром во Детроит.

Share.