СЈО ќе продолжи со истраги

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Специјалната јавна обвинителка Ленче Ристоска најави дека СЈО и во иднина ќе отвора истраги во Македонија и додаде оти се надева дека надлежноста на СЈО ќе биде проширена и на случаи од висока корупција.

„Се надеваме дека надлежноста на СЈО ќе биде проширена и на случаите од висока корупција. Потребно е законско решение за измена на законодавството за да се осигури дека СЈО ќе има трајна основа за продолжување за својата работа“, рече денеска Ристоска на конференцијата организирана од Институтот за европска политика ЕПИ, за поглавјето 23.

Таа додаде дека имале голем број предистражни постапки со меѓународен елемент и сето тоа го одолжувало моментот за одлуки.

Share.