С.А.Р.С. во Битола на „Битола отворен град 2018“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Свеже ампутирана рука сатријанија или скратено с.а.р.с. е српска алтернативна рок група од Белград, основана во 2006 од тогаш до денес имаат издадено 9 албуми, Нивната музика е комбинација од попрокрегехип-хоп и блуз, со елементи од традиционалната српска народна музика. многу успешни турнеи и популарни песни. Годинава ќе бидат дел од големиот концерт   четвротк 28ми јуни на плоштадот „Гоце Делчев“ во Битола после 7 години каде во 2011та го промовираа нивниот тогашен втор албум „Перспектива“.

Меѓународниот младински арт фестивал „Битола отворен град„ е традиционален уметнички фестивал кој 17 години во битола го стимулира културниот активизам, фестивалот е инспириран од потребата за нов пристап на промоција и презентирање на културните, општествените и човечките вредности и трендови преку музика и визуелни уметности, од 25ти до 30 јуни на различни локации низ Битола ве очекуваат интересни настани.

Share.