Таму каде што нема брак, нема љубов, а има самољубие, телесни наслади и уживања

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„ Највисоката љубов, љубовта кон Бога е речиси изгубена. А љубовта кон Бога се освојува со борба. А пак, најмоќен борец во таа борба е семејството. Семејството кое е изградено врз меѓусебна љубов и почитување, обединето во една вера, претставува жива оаза во мртвата пустина во нашата бездушна цивилизација“ вели меѓу другото во Велиденското обраќање владиката Петар.

И додава дека таму каде што нема брак, нема љубов, а има самољуие, телесни наслади и уживање.

 

Share.