„Танини“ од Кавадарци годинава на СИ-ДО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Талиа и Никола од Кавадарци оваа година за прв пат ќе настапат на детскиот музички фестивал „Си-До“ во Битола, под наслов „Танини“.

Таа има осум години и учи во ОУ „Гоце Делчев“ во Кавадарци. Тој има дванаесет години и учи во истото училиште. Паралелено е и ученик и во нижо музичко училиште и свири на кларинет.

„Татковино“ е насловот на песната со која ќе настапат на битолската сцена.

 

Share.