Тачи: Да тргнеше српската војска лошо ќе се поминеше

0
1267

Косовскиот претседател Хашим Тачи на натписите кои доаѓаат од Белград дека наводно Вучиќ размислувал да ја испрати српската војска во Митровица возврати со уште поголема провокација.

Тој рече дека ако тргнела српската војска ќе си пројдела многу лошо, и ќе се вратела како српскиот воз кој беше пуштен од Белград со национални симболи и правослани обележја се со цел да провоцира додека проаѓа низ територијата на Косово, по што заврши неславно.

Тачи смета дека српскиот претседател Александар Вучиќ му има наредено на владиниот функционер задолжен за Косово и Метохија да влезе во Митровица и покрај укажаната порака од косовска страна за потреба од соодветна дозвола.

Со самото апсење на Џуриќ, се создадени услови за политички импликации врз Приштина, и Тачи смета дека токму тоа било српското сценарио кое тие нема да го дозволат.

faktor.mk