Торнадо ја погоди Германија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Најмалку едно лице е сериозно повредено во налет на торнадо кое ја погоди областа Фирзен во западна Германија.

Едно лице се здоби со тешки повреди кога врз неа паднале дебели и тешки гранки од дрво.

Во невремето некои куќи се толку оштетени што во нив може да се живее, соопштија органите од градот Фирзен – Бојсхајм.

Share.