Трамп испраќа војска на границата со Мексико

0
241

Американскиот претседател Доналд Трамп работи со гувернерите на пограничните сојузни држави на распоредување на националната гарда на границата со Мексико со цел борба против илегалната имиграција. Ова го изјави американската министерка за внатрешна безбедност Кристјен Нилсен, наведувајќи дека разместувањето на војниците ќе биде спроведено што е можно побргу. „Заканата е вистинска. Време е да дејствуваме“, изјави таа, наведувајќи дека Трамп ќе потпише указ за испраќање на војската на границата со Мексико.

slobodnaevropa.mk