Триесет и седум лица починаа од грип во Романија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Од грип во Романија починаа 37 лица, соопшти Националниот центар за контрола на заразни болести во Националниот институт за јавно здравје.

„Последните две жртви на грип не биле вакцинирани и претходно имале здравствени проблеми. Се работи за 61-годишна жена од округот Бихор и 84-годишен маж од округот Салаж“, додава центарот за контрола.

a1on.mk

Share.