Три жени избодени во Нирнберг

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Три жени се избодени со нож во одвоени напади во јужниот германски град Нирнберг, а германската полиција истражува дали тие инциденти се поврзани.

Полицијата наведува дека нема индиции оти нападите се поврзани со тероризам.

Сите три жени, на возраст од 56, 34 и 26 години, веднаш се оперирани по пристигањето во болница.

Полицијата вели дека жртвите дале различен опис на нивните напаѓач

Share.