Убавините на Пелистер

Денешниот трет ден во новата година, беше сончев со температура во овој регион околу 12 степени. Идеално време за уживање во нашите природни убавини, кои ги нуди Баба Планина со врвот Пелистер. Велат Пелистер и убав во сите годишни времиња, а особено на зима, па иако нема многу снег, е место за одмор и уживање.

Фотографиите ги направи Неда Маретиќ на патеката од Нижеполе кон врвот Пелистер.

 

Сподели