Улица или институција ќе го носи името на творецот на Битолскиот Мал Монмартр

На последната седница на Советот на општина Битола беше донесена одлука, со која откако ќе се прозинесе и централната власта, улица или институција во Битола ќе се именува со името на творецот на Битолскиот Мал Монмарт, Коста Хаџиантоновски кој неодамна почина.

Како што беше речено на седницата, за ова ќе биде консултирано и неговото семејство.

Сподели