Ураганот Флоренс ја погоди Северна Каролина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Властите во Јужна Каролина соопштија дека над 400 илјади луѓе ги напуштиле крајбрежните подрачја на оваа американска сојузна држава и оти околу 4 илјади побарале засолниште поради ураганот Флоренс.

Силниот ураган удри на брегот на Јужна Каролина поплавувајќи улици и предизвикувајќи прекин на електричната енергија. Ветровите се со брзина од 155 километри на час.

Share.