Утре со патнички воз ќе се тестира пругата Битола-Кременица

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„СТРАБАГ АГ подружница СТРАБАГ Скопје“ и „ИСКРА ДД“ како изведувач и подизведувач на градежните работите  за изградба на железничката пруга Битола-Кременица ги известуваат жителите на Битола, Кравари и околните места дека утре 16.04.2019 година, од 10:00 до 13:00 часот ќе вршат тестирање на пругата со патнички воз.

Во известувањето до медиумите се вели дека пружните премини и рампите се во функција, но ги повикуваат граѓаните да ја почитуваат сигнализацијата и замолуваат да се обрне особено внимание на премините.

фото: архива

Share.