Утрово високо загадување и во Битола

0
849

Утрово мерните станици на Министерството за животна средина регистрираа високо загадување во центарот на Битола на ПМ 2.5 честичките, а ниско загадување во ПМ 10 честичките. Во индустрискиот дел на Битола утрово ниско загадување.