Утрово средно и ниско загадување во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мерната станица на Министерството за животна средина утрово во 8 часот, покажа средно загадување со ПМ2.5 честичките во центарот на Битола, а ниско загадување со ПМ10 честичките.

Мерната станица во индустрискиот дел на градот, утрово во истото време покажа многу ниско загадување со ПМ10 честичките.

И во другите градови на Македонија денеска нема никаде високо загадување.

Share.