Фетаи во сатиричен стил за тоа што беше „фатена“ во дискотека

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Специјалната јавна обвинителка, Фатиме Фетаи, на вчерашната трибина во рамки на годинешното издание на „Пичприч“, во сатиричен стил раскажуваше за реакциите во јавноста откако беше видена како се забавува во дискотека.

Фетаи зборуваше за женските права, родовото стереотипизирање, фамата која ја прават медиумите при секое нејзино појавување во јавност и позицијата на жените во општеството.

Според она што го раскажа Фетаи, во дискотеката се сретнала со судија, исто така бил изненаден „што таа барала таму“ иако и истото прашање по тие норми и стандарди треба да му се постави и на судијата.

fokus.mk

Share.