ФОТОГАЛЕРИЈА: Велигден во Јенимаале

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Жителите на битолската населба Јенимаале денеска го празнуваат Велигден или како што таму велат градско-селски Велигден.

Гостите од селата го викале градски Велигден оти оделе во градот на гости, а граѓаните го викале селски оти им доаѓале на гости од селата.

И годинава со богата културно-уметничка програма ја продолжуваат традицијата на одбележување на денот.

 

Share.