Фотогалерија од црвениот килим на Манаки

Синоќа во Битола започна 42 издание на интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“. Свеченото отворање беше во Пациото на Завод и музеј. Веќе информиравме за големото филмско платното кое се искриви за време на доделувањето на наградите и за прекинот со струја за време на проекцијата на македонскиот филм „Сестри“.

А како беше на црвениот килим послан пред музејот во Битола, по кој година поминаа околу 250 лица, онолку колку што според протоколите за заштита од Ковид 19 можеше да прими Пациото на свеченото отворање.

Сподели