ФОТОГАЛЕРИЈА: Старата чаршија послана со уметност и пријателство

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во попладневните часови Старата битолска чаршија наликува на галерија  во под ведро небо,  каде младите ликовни творци од целиот свет, учесници на годинешното 37 издание на „Малиот битолски Монмартр“, ги изложија своите дела што ги направија во изминатите пет дена. Годинава на „Монмартр“ дојдоа преку стотина млади уметници од целиот свет.

Share.