Францускиот амбасадор го посети ЈП Стрежево

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вчера во посета на ЈП Стрежево беше амбасадорот на Франција во Македонија Кристијан Тимоние и почесниот конзул на Франција во Битола Калиопа Кривашија-Стилиновиќ.

Раководниот тим на Стрежево се сретна и со претставници на француски компании.

Овој хидро систем е изграден по терк на системот “DE PROVENCE” во Франција.

Вработени од ЈП Стрежево во некоку наврати присуствуваа на обука во тој систем во Франција, каде се усовршуваа во своите знаења за управување и динамичка регулација, како и за одржување на хидро механиката и електро-енергетската опрема на Стрежево.

 

Share.