Хеликоптер се урна в река, пилотот исплива

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Хеликоптер се урна во реката Хадсон, а пилотот без сериозни повреди од делумно потопеното летало успеа да стигне до копно.

Противпожарната служба на Њујорк соопшти дека само пилотот бил во хеликоптерот кој се урна во вода во близина на 30-та улица.

Портпаролот на хелидромот изјави дека пилотот извршил принудно слетување и дека освен него, немало други патници во авионот.

Share.