Цапари подготвено за карневалот в недела

В недела ќе се одржи традиционалниот Василичарски карневал во потпелистерското село Цапари.

Историјата на карневалот е долга, некогаш и забрануван во едно друго време и еден друг систем, но како што велат жителите, сепак опстоил.

 

Денеска за овој карневал разговаравме со Менде Нечевски, околу историјата, подготовките и за она што в недела ќе се случува во Цапари.

фото: Архива

 

Сподели