Цукерберг призна дека Фејсбук направи грешка

0
456
Mandatory Credit: Photo by AP/REX/Shutterstock (8617683g) Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks at his company's annual F8 developer conference, in San Jose, Calif Facebook Event, San Jose, USA - 18 Apr 2017

„Имаме одговорност да ги заштитиме вашите лични податоци и ако не можеме да го правиме тоа, значи дека не ве заслужуваме“, изјави Цукерберг во својот прв јавен коментар откако избувна скандалот.

„Работев за да дознаам што точно се случило и како да направам ова да не се повтори“, рече сопственикот на Фејсбук.

Скандалот се случи кога во јаваноста се дозна дека професор од Кембриџ создал апликација што собрала податоци од 50 милиони корисници на Фејсбу. Професорот тврди дека не знаел оти податоците подоцна ќе бидат употребени во корист на претседателската кампања на Доналд Трамп.