Чакаровски-Национален координатор за здравство

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На денешната седница, Владата на Република Македонија го именува д-р Гоце Чакаровски за Национален координатор за здравство.

Битолчанецот Чакаровски претходнио ја извршуваше функцијата заменик министер за здравство, до реконструкцијата на Владата на Македонија.

Во неговата биографија стои:

ОБРАЗОВАНИЕ

– Специјализација по гинекологија и акушерство, Медицински  факултет, Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Скопје
– Универзитет “Св. Кирил и Методиј” – Скопје    Медицински  факултет,
– Гимназија “Јосип Броз Тито”, Битола, Македонија
– Основно училиште “Тодор Ангелевски”    , Битола, Македонија

РАБОТНО ИСКУСТВО
– Шеф на родилна сала при ГАО Клиничка болница Д-р Трифун Пановски, Битола
-1995- Специјалист по гинекологија и акушерство Клиничка болница Д-р Трифун Пановски, Битола
-1988-1995 Доктор по општа медицина во итна медицинска помош во здравствен дом Битола
-1987-1988 Доктор по општа медицина во с. Старавина

ФУНКЦИИ
1995-1997 Вд. Претседател на самостоен синдикат на здравство, фармација и социјална заштита на Република Македонија
1993-1995 Заменик претседател на лекарско здружение на медицински центар – Битола
2012- Претседател на Лекарска комора на Клиничка болница Д-р Трифун Пановски, Битола

 

Share.