“Час на планетата Земја” во Демир Хисар

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
По повод акцијата „ Час на планетата Земја“ во општина Демир Хисар беше организирана акција за засадување дрвца во Спомен парк “Тоше Проевски”.
Градоначалникот на општината заедно со волонтери на Црвен крст од Демир Хисар и преставници и директори на Јавни претпријатија и Установи ја организираа оваа акција.
Синиќа во Демир Хисар екипата на уличното осветлување при Локалната самоуправа ги исклучи светлата во паркот на истата локација и светнаа свеќички со знакот 60+, како одбележување на настанот  „ Час на планетата Земја“.
Share.