Човек со нож убиен пред иранската амбасада во Виена

0
132

Австриската полиција соопшти дека еден човек бил убиен пред резиденцијата на иранската амбасада во Виена откако со нож го нападнал чуварот. Станува збор за 26 годишен човек кој на чуварот му нанесол повреди на раката пред да биде застелан. Мотивот за нападот се уште не е познат. Амбасадорската резиденција е лоцирана во Вилата Блајмшеин, зграда која била конфискувана од евреиските сопственици за време на Втората светска војна.

slobodnaevropa.mk