Чурлинов: Подготвен сум да му помогнам на тимот

Македонскиот фудбалер, Дарко Чурлинов, вели дека е горд што е дел од селекцијата која е на европското првенство.

„Атмосферата е одлична, нормално е да има еуфорија, сите сме среќни и сите сме весели бидејќи Македонија е прв пат на Европско. Кога сме на тренинг сите сме на високо ниво и се надеваме дека тоа така ќе остане. За мојот настап против Украина можам да кажам дека верувам во моите квалитети и подготвен сум во секое време да помогнам да се освојат три бода, тоа не зависи од мене. Можам да бидам добра помош за екипата“, потенцира Чурлинов.

Сподели