Штрајк во ОН поради намалување на платите

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Персоналот на ОН во Женева најави дека денеска ќе штрајкува поради намалувањето на платите.

На вработените во ОН во женева им е намалена годишната плата за 7,5 отсто, а повеќе од 90 отсто од вкупно илјада вработени го поддржаа штрајкот.

Во електронската порака упатена до персоналот на ОН се наведува да останат дома на првиот ден од штрајкот.

Освен таквиот повик, не се планирани други протести.

Share.