Јада го развиори македонското знаме во Пјонгчанг

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денес во Јужна Кореја со церемонијат беа отворени Зимските олимписки (ЗОИ) во Пјонгчанг. Игрите во Јужна Кореја се 23. по ред, а ќе се одржуваат од 9. до 25. февруари.

Пјонгчанг ќе биде домаќин на вкупно 102 настани, во вкупно 15 спортови, односно ќе биде домаќин на 2.952 спортисти од 92 земји. Македонија, која во Пјонгчанг настапува со тројца спортисти: знаменосецот Ставре Јада, Викторија Тодоровска и Антонио Ристевски.

 

Share.