Јапанот ја освои Мусала

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Битолчанецот Никола Талевски –Јапан  го искачи највисокиот планински врв на Балканот, Мусала кој е висок 2.925 метри надморска височина и се наоѓа на планината Рила во соседна Бугарија.

Тргнале десетина планинари, но поради многу лошите временски услови македонскиот дел од екипата се откажа, а тој продолжил со колегите од Бугарија.

 

Share.