ЈОРМ денеска ќе поднесе обвинение за насилството во Собранието

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Јавното обвинителство денеска ќе поднесе обвинениe за насилството во Собранието на 27 април минатата година. Тоа го потврди и јавниот обвинител Љубомир Јовески кој најави дека во врска со завршната истражна постапка денеска ќе одржи прес-конференција во ЈОРМ. Осомничени за настаните од 27 април се 35 лица, меѓу кои пратеници, организатори на протестот и вработени во МВР.

Share.