Љаиќ против воведувањето контрамерки кон Mакедонија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Српскиот министер за трговија Расим Љајиќ во врска со проблемот околу извозот на српското брашно во Македонија, за РТС изјави дека се противи на воведувањето контрамерки кон Македонија, велејќи дека тоа би било лошо и за српските и за македонските бизнисмени.

Тој додаде дека се обидува да го реши овој проблем со договор и компромис.

Share.