1 нов случај во Битола, 7 во Прилеп и 1 во Ресен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Еден нов случај во Битола е регистриран денеска. Во Прилеп има 7 нови случаи на коронавирус, а од овој регион во Ресен денеска еден случај.

Од денешните 112 оздравени пациенти еден е од Прилеп.

Вкупен број на регистрирани случаи на Ковид 19 по градови и број на активни случаи.

• Прилеп 257, активни 33
• Битола 50, активни 17
• Крушево 6, активни 3
• Демир Хисар 2, активни 1
• Македонски Брод 4, активни 2
• Кичево 30, активни 25
• Ресен 100, активни 94

Во болницата во Битола се хоспитализирани 41 пациент.

Share.