100.000 посетители синоќа на Пивофест

0
1007

Повеќе од 100.000 посетители биле присутни синоќа на 14-тиот по ред Пиво фест 2016.

Третата вечер ја отвори Миле Кузмановски, а публиката подготвено ја очекуваше „Не кани ме“, за во еден глас да го натпеат дури и легендарниот македонски пејач.

pivofest

pivofest2

Српската фолк-пејачка Рада Манојловиќ во текот на својот настап постојано беше меѓу публиката, танцуваше и пееше заедно со неа.

pivofest1

Потоа, настапи и српскиот фолк-пејач Аца Лукас, кој пееше и негови и песни од неговите омилени изведувачи. Лукас во еден момент седна на тапаните и ја засвири „Јовано, Јованке“.

publika-pp