100 голи жени против Трамп

0
1416

Сто голи жени утрово во Кливленд застанаа пред арената каде треба да се одржи Националната конвенција на Републиканците. Со широки огледала во раце, тие го очекуваа најверојатниот претседателски кандидат на Републиканците Доналд Трамп.

Уметникот Спенсер Туник, е авторот на оваа уметничка инсталација насловена „Се што таа ќе каже значи се“. Тој во мај пушти повик на кој се пријавиле над 1800 жени, меѓутоа на крај се појавија сто. Жени од различни возрасти, облици и раси дојдоа дури од Белгија, некои пак, од преку улица, за да му испратат порака на Трамп, додека други, само сакаа да ја искористат можноста да го покажат своето тело јавно.