1090 пријавени бруцоши во првиот уписен рок на УКЛО

0
588

Заврши првиот уписен рок на битолскиот Универзитет. На 11 високообразовни институции, со понуда од дури 50 студиски програми и можност да се запишат 3545 бруцоши, денес добивме информација дека се пријавени вкупно 100. Прелиминирната ранг листа ќе се објави на 22 август, а запишувањето на примените студенти од првиот уписен рок  ќе се реализира на 25 и 26 август. Потоа УКЛО ќе ги објави слободните места на секоја единица за вториот уписен рок  што ќе се реализира на 1 и 2 септември на кој што право за упис имаат и кандидатите со училишна матура и завршен испит