11-то издание на Хераклејски поетски свечености

0
485

По 11 ти пат во Битола, ќе се одржи фестивалот Хераклејски поетски свечености – Средби на Медитеранот.
Оваа манифестација е од меѓународен карактер.
На оваа манифестација се доделуваат признанијата Поета лауреатус и  наградата „Златна лира“.
Минатата година овие признанија ги доби Академик Ристо Василевски.

Настанот покрај во Битола оваа година ќе се одржи и во Ресен.