125 пациенти се лекуваат во Ковид центарот во Битола

До утрово бројот на хоспитализирани пациенти кои се лекуваат во регионалниот Ковид центар во Битола е 125.

Во текот на изминатото деноноќие биле примени 13 пациенти на лекување, а испишани 10.

Во последните 24 часа починал еден пациент од Битола на 73 годишна возраст.

Од вчера почнаа да се хоспитализираат пациенти и во модуларната болница.

Сподели