14 години од Карпалак

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На овој датум во 2001 година десет воени резервисти загинаа кај месноста Карпалак, на патот Скопје-Тетово, кога конвојот на АРМ беше нападнат од заседа.Централното одбележување на 14-годишнината на прилепските воени резервисти е денеска, на денот на нивното загинување, во центарот на Прилеп, пред споменикот “Карпалак”

Во  спомен на  прилепските бранители   вчера беа   положени цвеќиња во кругот на касарната „Мирче Ацев“ и се  одржа   панихида во црквата „Св. Петка“ во с. Лениште.

Share.