15 годишниот Петар го фати светиот крст во Битола

0
7667

Во соборниот храм Свети Великомаченик Димитриј денеска во осветените води се фрлаше светиот крст за празникот Водици. Дваесетина момчиња и една девојка скокаа по крстот. Најсреќен беше 15 годишниот Петар Атанасовски кој го пронајде крстот во осветените води.