15 станови уништени во експлозија на гас во Марибор

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пет лица се ранети во потешка експлозија од природен гас која се случила вчера попладне во Марибор.

Според првите проценки на пожарникарите, стабилноста на петкатната зграда не е нарушена,  но уништени се најмалку 15 стана.

Зградата е евакуирана и веднаш ќе започне обновата, а во тек е згрижувањето на станарите и детален преглед на зградата.

Share.